2894023209 Αγία Βαρβάρα, Ηράκλειο papadak.dimitris@gmail.com
hero imagebanner imagebanner image

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

 

Η επιχείρηση ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης εμπορεύεται στερεά καύσιμα για θέρμανση, πιστοποιημένης ποιότητας.
 
ΠΕΛΛΕΤ
 
Τα πέλλετ χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, τα Woodpellet που είναι κατασκευασμένα από 100% ξύλο, τα Biopellet που κατασκευάζονται από ενεργειακά φυτά και ταAgropellet που κατασκευάζονται από αγροτικά υπολείμματα. Εκτός όμως από τις βασικές κατηγορίες στην αγορά υπάρχουν πέλλετ που κατασκευάζονται με διάφορες μίξεις, αυτά αποτελούν υποκατηγορίες αλλά λόγο του ότι οι επιλογές στην μίξη είναι πάρα πολλές δεν υπάρχουν Standarts. Η κορυφαία ποιότητα πέλλετ είναι αυτή των woodPellets και ανάλογα με το είδος του δέντρου είναι ανάλογη και αξία τους.
Είναι απαραίτητο το πελλετ που θα επιλέξετε να δουλέψετε να έχει πιστοποιήσεις DINplus η ENplus . Η πιστοποίηση της ποιότητας των πελλετ είναι απαραίτητη τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για πρακτικούς λόγους, καθώς ένα πιστοποιημένο προϊόν έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες διάθεσης του στην αγορά.
 
ΠΥΡΗΝΟΞΥΛΟ
 
Το πυρηνόξυλο είναι προϊόν που προέρχεται από την κατεργασία του ελαιοπυρήνα στα πυρηνελαιουργία. Ο ελαιοπυρήνας είναι υποπροϊον που παράγεται στα ελαιοτριβεία μετά την επεξεργασία του καρπού της ελιάς.
Το πυρηνόξυλο αποτελείται :
  • Από τον πυρήνα της ελιάς
  • Από το σαρκώδες μέρος της ελιάς
  • Από τη φλούδα του καρπού της ελιάς υπό τη μορφή σκόνης
Η σύνθεση του σαν καύσιμο είναι περίπου ίδια με αυτή του ξύλου, ενώ η υγρασία του κυμαίνεται συνήθως από 12%-15%. Σημαντική από περιβαλλοντικής άποψης είναι η πολύ χαμηλή εώς μηδαμινή περιεκτικότητα του σε θείο καθώς και ότι το καύσιμο δεν περιέχει τοξικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο τόσο από περιβαλλοντικής όσο και από λειτουργικής άποψης είναι ότι η τέφρα του πυρηνόξυλου είναι μεταξύ 3,5%-4,5%.